Svakodnevno se zasladimo s nekom čokoladom i danas se na tržištu može pronaći bezbroj okusa, boja, oblika, ali i umjetničkih dizajna koji nas sve više iznenađuju. Kako bi kušali nešto, prvo nam oči trebaju biti gladne, treba ih navući da se kuša nešto posebno, okus koji će se dugo pamtiti. S takvim principom Ivana Horaček Nanić izrađuje predivna umjetnička djela od čokolade kako bi približila svojim klijentima francuski stil uživanja u slasticama, što je i zaista uspijeva. U kratkom obraćanju, otkrila nam je kako je čokolada postala kraljica njenog Instagram profila te kako je razvila svoj sweet concept.

ČOKOLADA – INSTAGRAM KRALJICA

– Sve se nekako definiralo otkako sam odlučila otići na edukaciju za osnove francuskog slastičarstva u Zagreb. Htjela sam proširiti znanje i pokušati svoje kreativne ideje pretočiti zajedno s tim znanjem u jedan koncept slastica kako ih ja vidim. Iako čokolada nije bila u prvom planu, s vremenom je, ipak, postala kraljica mog Instagram profila. U današnje vrijeme, kada se trendovi mijenjaju skoro pa iz dana u dan, znanje je jedino pravo postignuće. Ako njega imaš, bez obzira na branšu kojom se baviš, veći uspjeh će doći prije ili kasnije. Želim učiti i stalno se usavršavati, a vrijeme u kojem se trenutno nalazimo je idealno za ulagati u sebe. S vremenom bih voljela otvoriti svoju slastičarnicu i to bi definitivno bilo veliko postignuće. Najviše me veseli kreativnost u slastičarstvu. Štoviše, mislim da ovaj posao i traži dozu kreativnosti, tako da mi nakon uredskih poslova, ovo daje potpuno slobodu. Plus, volim slatko, pa jedno s drugim, slaže se vrhunski.

SWEET CONCEPT

– Kako se u slastičarstvu radi sve u točnim količinama, temperaturama smjesa, temperaturama prostora, pogotovo u radu s čokoladom, jedina ispravna tehnika vezana je uz preciznost i strpljenje. Pod konceptom „sweet concept“ zamislila sam nešto što je zaista malo drugačije i s čim se nemamo previše prilike susretati svakodnevno u našim trgovinama. Voljela bih stvoriti naviku kod ljudi da se nauče na dobre stvari, dobru i kvalitetnu čokoladu, da to znaju prepoznati i da to cijene. Fascinirana sam francuskim stilom života što se tiče slastica i voljela bih kad bi nekako to i kod nas zaživjelo, da to jednostavno postane stil života. Bolje jednom u dva tjedna torta ili neka slastica od provjerenih i kvalitetnih sastojaka, koja je i skuplja, nego svaki tjedan torta ili čokolade koje su natrpane šećerima i različitim E-ovima. Voljela bih da povećamo osjećaj prema kvaliteti naspram kvantiteti.

SHARE