Zona komfora je ono što nas dijeli od naših stvarnih želja, onog za čim žudimo, onog o čemu sanjamo. Ugodno nam je u toj zoni jer se povezuje s našim navikama, no, koči naš talent, naše mogućnosti, te s vremenom počinje nas gušiti. Neki se prepuste toj zoni komfora neovisno o onome što im se događa, drugi se bude i izlaze van iz te zone kako bi ostvarili svoje snove i doživjeli nešto što će potaknuti njihova daljnji rast. Mladi pulski glazbenik Emanuel Burić, poznat kao Manč, svojim novim singlom poziva nas upravo na izlazak iz zone komfora kako bi se oslobodili i bili ono što zaista jesmo. U samo nekoliko dana od objave, Emanuelov hit skupio je velik broj pozitivnih komentara gdje se ističe kvaliteta njegovog rada kako na pjesmi tako i pri snimanju spota.

Talentiran Puljanin snimio je spot u nekoliko dana na različitim lokacijama u Puli kako bi u krajnjoj prezentaciji izgledalo kao da se sve događa u jednom danu. Kako se Burić našao u svijetu glazbe, s kim surađuje te koju poruku želi poslati svojoj publici, pročitajte u nastavku.

SPAJANJE TOČKICA IZ PROŠLOSTI

– Od malena se želim baviti glazbom. Sad kad gledam unazad i spojim točkice vidim kako se nametala na mom životnom putu više puta, naravno u drugim oblicima. Pjevanje me zanima još od osnovne škole kada sam pjevao u zboru, sviranje instrumenata i stvaranje matrica, “beat-ova”, počelo me zanimati dok sam pohađao glazbenu školu ali zanimljivo je to da me nikad rap nije privlačio. Uvijek bi to u mom slučaju bile neke akustične verzije poznatih pjesama prema kojima sam osjetio jaku privlačnost. Što se tiče glazbenih afiniteta, nisam nešto osobito vezan za jedan žanr. Poprilično sam otvoren po tom pitanju, a i sam slušam podosta žanrova. Samim time i broj uzora je povelik, od legendarnog Eminema i Tupaca preko malo nježnijeg vokala James Arthura i Zayna pa sve do današnjeg Russa ili Klinca. Sve su to ljudi koji imaju svoj stil i svoj zvuk i svakome od njih se divim u određenom aspektu. Pratim i proučavam njihove metode i načine izvedbe te ih nastojim ukomponirati u svoj stil i u konačnici otkriti i razviti svoj zvuk.

SPOJ STILOVA

– Surađujem s lokalnim glazbenicima i umjetnicima na području Pule, ali ponude su počele stizati i iz Srbije. Volim suradnje, “feat-ove”, s drugim glazbenicima jer svako ima drugačiji stil i način izražavanja i upravo taj spoj stilova je ono što čini traku zanimljivom. Isto tako fanovi jednog izvođača čuju za ovog drugog i obratno i tako se širi krug fanova, “fanbase”.

IDEMO VAN

– Napisao sam pjesmu sa željom isticanja mogućnosti izlaska iz zone komfora. Upravo s pjesmama i spotovima izlazim i svoje zone komfora bacajući se u nepoznato te se time otkrivam i otvaram prema javnosti. Iako pjesma na prvu ima zabavni i razigran karakter, mnogo je dublja od toga. Ona poziva sve koji imaju neke sumnje ili koji previše razmišljaju o jednoj stvari, da jednostavno izađu iz zone komfora i naprave skok u nepoznato. Želim ovom pjesmom pozvati ljude da naprave ono što su oduvijek željeli, ali se nisu usudili to učiniti, zbog kojekakvog straha, se jednostavno nisu pokrenuli ili zbog nekog drugog razloga. Iako tako ne izgleda, spot pjesme nije snimljen u jednoj večeri. Snimali smo ga u nekoliko dana, a koga zanimaju detalji kako se odvija priča iza snimanja, objavili smo na YouTube-u snimku “behind the scenes” spota s kojom objašnjavamo proces snimanja.

MOŽEŠ POSTIĆI SVE ŠTO ZAMISLIŠ

– Prvenstveno želim prenijeti publici je da svatko od nas može uspjeti u bilo čemu. Uz težak rad, disciplinu i predanost zanatu, možeš postići sve što zamisliš, koliko god to klišej zvučalo. Ja sam samo običan dečko koji se pokrenuo i krenuo stvarati nešto i ostavljati nešto iza sebe. Zašto to ne možeš biti ti? Digni se s tog kauča, ugasi TV i idi pročitaj knjigu, napravi trening, na kraju krajeva prošetaj, samo nemoj biti doma i ljenčariti jer te to neće nigdje dovesti. Svi bi htjeli novac, aute, slavu, skup nakit ali nitko ne želi prstom maknuti za to. Ništa vrijedno posjedovanja ti neće pasti u krilo, žao mi je ali to jednostavno ne funkcionira tako. Zato, pokreni se.

SHARE