Alkoholizam je problem koji sa sobom donosi prtljagu posljedica kako na osobnom tako i socijalnom profilu osobe. Od čašice do čašice stvori se navika koja se vrlo teško napušta. Neki pokušaju pa se vrate toj lošoj navici, neki se obrate stručnjacima i kroz postepeni proces odvikavanja pišu svoju priču o uspjehu.

Stigla nam je upravo takva priča iz Zdrava grada Poreč, a veže se uz priču liječenja ovisnosti o alkoholu Damira Matića koji je svoj život pretvorio u priču o zdravim izborima i osobnoj sreći.

Tijekom 2010. godine, zbog problema ovisnosti o alkoholu, Matić javio se Zdravom gradu Poreč i pristupio programu liječenja ovisnosti od 2010. do 2014. godine uz podršku Ivana Jovanovića i Mirjane Smodek. Osim s ovisnošću, Damir se suočio i s rastavom braka što je svakako otežalo terapiju. No, bio je ustrajan, vjerovao je stručnjacima, ali također se dodatno počeo baviti zdravim aktivnostima i boriti se kako svojoj kćerki Karli predstavio najbolju sliku o sebi. 2014. godine preselio se u Njemačku gdje živi i radi dandanas, ali voli posjećivati svoj rodni grad Poreč.

Nekadašnji alkoholizam zamijenio je zdravim navikama i preuzeo odgovornost za svoj život. Planinarenje i biciklizam dio su njegove svakidašnjice, a upravo je njima stvorio kvalitetne odnose s okolinom, ali ponajviše sa svojom Klarom.

Nakon deset godine apstinencije, Damir odlučio je posvetiti svojoj kćeri, Zdravom gradu Poreč i terapeutima koji su mu pomogli biciklističku turu od Rosenheima u Njemačkoj preko planinskih prijevoja Zirelltal u Austriji i Dolomita u Italiji do Zdravog grada Poreč. Odlučio je okušati se težim putem kako bi dao dodatni akcent procesu liječenja kroz koji je prošao jer upravo teški putevi osnažuju osobu, služe kao motivacija, potenciraju zdravlje i samopouzdanje.

SHARE