Gallery Wordpress

 

Odmah poslije kiše, negdje u vrtu se barem jedna tikvica njiše, a mi dok čekamo da sazrije pokupiti ćemo sve muške cvjetove tikva koje se kriju među lišćem.

Lagano ćemo ih oprati i pustiti malo da se ohlade u vodi.

Za to vrijeme, pripremiti ćemo smjesu kojom ćemo ih puniti. Naribati ćemo jednu malu tikvicu i iscjediti vodu laganim pritiscima. Uzeti ćemo pršut zanosnog mirisa i nasjeckati na male komadiće te pomiješati s naribanom tikvicom, nasjeckanim češnjakom, svježim sirom i malo kiselog vrhnja.

Ne trebamo soliti jer tu je već pršut koji će dovoljno začiniti smjesu, no možemo dodati malo maslinovog ulja i malo osmijeha dok miješamo.

Uzeti ćemo platnenu vrećicu za punjenje, staviti unutra smjesu i polako puniti cvjetove. Nakon punjenja zavrnuti ćemo vrhove latice i pustiti sa strane.

Dok nam se ulje grije, odvojiti ćemo bjelanjak od žumanjka, izmiksati u čvrstu pjenu bjelanjak, žumanjak začiniti s malo soli i kurkuma. Laganim miješanjem uvest ćemo žumanjak u bjelanjak te umočiti cvjetove prije prebacivanja u ulje.

Čim promijene boju okrenuti ćemo ih ulju te nakon koje sekunde izvaditi i poslužiti kao osvježavajući prilog uz dobar komad mesa.

SHARE