Muški touch na ženski outfit čini razliku s kojom žena izražava svoju skrivenu vatrenost na umjetnički način. Najpoznatiji svjetski dizajneri očaravaju nas svojim kreacijama iz dana u dan, a Chris Mršić osvojio je svoju publiku prilikom većeg broja revija u Istri.

Nakon njegovog višegodišnjeg iskustva, upitali smo ga kako od ideje nastaje kreacija, odnosno haljina, kako tumači riječ fashion, te što je bolje otkriti ili prikriti ženu.

OD IDEJE DO HALJINE

Inspiracija može biti bilo što. Nakon početne “Idejice “, slažem “mood board “, mapu inspiracije, zatim polako krenem na skiciranje pa na ilustraciju i nakon toga izrada kroja i šivanje. Ponekad se tijekom izrade izrodi neka druga ideja pa finalni proizvod ne bude identičan izvornom, ali uglavnom to dobro završi. Za sad je još rano pričati o nekom uspjehu,ali definitivno izbor za Miss svijeta 2013., ali isto tako i svaki izrađeni odjevni predmet je svojevrstan uspjeh. Kad vidiš ispred sebe nešto što je krenulo od ideje pa stoji ispred tebe opipljivo, to je jedan poseban gušt i motivacija za izradu novog komada.

FASHION

– Riječ “fashion ” sad mi već polako poprima negativnu konotaciju. Fashion ovo, fashion ono, ako nije fashion nije vrijedno spomena. Meni je draže vidjeti osobu s osobnim stilom koja se igra modom i ne shvaća ju preozbiljno. Uostalom moda to i je, igra, i prolazna. Fashion klonovi odjeveni kao iz časopisa su vizualno nezanimljivi, barem meni.

PRIKRITI ILI OTKRITI ŽENU

Kako bi rekla moja pokojna baba:”Ki ča voli! “. Smatram da treba istaknuti ono šta osoba smatra privlačnim na sebi, ali isto tako treba zagolicati maštu i ne pokazati baš sve. Plaže su za pokazivanje kože.

SHARE