Jedan od ženinih najboljih prijatelja je frizer, To je osoba koja, uz nekoliko pokreta ruku i malo svoje kreativnosti, mijenja njeno raspoloženje na bolje. Nova frizura, novi look, otpuštanje problema putem razgovora, ugodna atmosfera i pozitivna vibracija samo je nekoliko zadataka kojim se bavi svaki profesionalni frizer. Upravo nam je stoga teško kada zbog raznih okolnosti ne može do njih, jer to su osobe koje u nama bude feel good osjećaj.

Marija Trbara jedna je od slavnih frizerki koja uljepšava tuđe živote, prvenstveno frizurom, ali i ugodnim razgovorom. Započela je sa snom, nastavila je obrazovanjem kako bi ostvarila svoj san, radeći nastavila se educirati kako bi danas vodila vlastiti obrt za frizerske usluge Movida. Marija spomenula nam je svoj san, tko joj predstavlja životnu inspiraciji, te što čini srž posla frizera.

FASCINANTNA KREATIVNOST

– Kao dijete sanjala sam kako ću jednog dana postati frizerka. Redovito sam bila mamina pratnja kada bi odlazila kod frizera. Fascinirala me kreativnost s kojom čovjek može štošta napraviti, a kako sam ja oduvijek bila kreativna odlučila sam da je frizerstvo najbolji poziv za mene i nisam pogriješila.

INSPIRACIJA, PODRŠKA I VJETAR U LEĐA

– Inspiracija nalazim svugdje oko sebe jer sve što nas okružuje u našem poslu može biti inspiracija. Ali postoji jedna posebna osoba u frizerstvu koja me jako inspirira i koja je moja velika podrška, uzor i moj vjetar u leđa, a to je moja bivša šefica Ivana Jurić koja iza sebe ima preko 25 godina iskustva i uspješno vodi svoj salon u Londonu.

POSAO FRIZERA

– Frizer kao posao podrazumijeva posjedovanje dobrih komunikacijskih sposobnosti i konstantnu želju za dobrim odnosima sa svojim suradnicima, a naravno i klijentima. Samo se tako može uspjeti. U današnje vrijeme frizer mora biti psiholog i savjetnik jer klijenti provode puno vremena u salonu i na neki način zbližiš se s njima. Kombinacija talenta, ljubavi prema kosi, stalnog usavršavanja i učenja novih stvari je dobitna kombinacija. Uz takav pristup ništa nije nemoguće. Frizeri moraju biti svjesni svog nivoa znanja te po tome birati adekvatnu edukaciju. Najviše će naučiti slušajući i vježbom nakon edukacije. Ja sam veliki ljubitelj koloristike, pramenova i trenutnih trendova Balayage i Flamboyage-a. Imam poslovne partnere koji me redovito obavještavaju o edukacijama i trudim se biti na svakoj. Edukacija i cjeloživotno usavršavanje su osnova današnjega načina poslovanja.

TRENDOVI

– Svaki frizer koji voli svoj posao prati i stvara trendove. Svi mi imamo manje više istu bazu učenja a onda je na nama koliko ćemo se kasnije razvijati. Promatrajući frizere naučila sam koliko je uporan i neprestan rad potreban za uspjeh. Zato bi rekla da svaki frizer stvara svoj trend. Svaka kosa je novo platno, a mi smo umjetnici.

SHARE