Biciklisti krase istarske ceste u toplim mjesecima. Čim se pojavi sunce, imamo ih priliku vidjeti. Osim domaćih biciklista, velik je broj stranaca koji odabire Istru i radi natjecanja ali i radi treniranja. Među njima našao se je i Jasper Frahm, njemački prvak u ekipnom natjecanju.

Jasper od svojih malih nogu voli i prati biciklizam, a danas žudi k tome da dosegne svoj maksimum na Olimpijskim igrama u spomenutom sportu što bi se prema njegovom predviđanju moglo dogoditi 2024. godine.

DJEČAČKI SAN

– U Poreču sam bio svega 4 puta u dosad i nadam se da ću češće dolaziti u budućnosti. Biciklizam je moj dječački san kada sam sanjao da ću jednog dana postati profesionalni sportaš. Počeo sam s 13 godina. Tad sam krenuo u sportsku školu gdje sam počeo zarađivati s biciklizmom. Najbolji rezultat koji sam dosad postigao bio je prilikom natjecanja na njemačkom nacionalnom Time Trial Championship-u.

OLIMPIJSKE IGRE 2020

– Ove godine za Olimpijske igre ništa nije sigurno i preostalo je samo malo nade za ekipno natjecanje. Ali nastavit ću raditi na ostvarenju mog sna do 2024. godine. Sanjam osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u ekipnom angažmanu.

ŽIVOT BICIKLISTA

– Život biciklista vezan je uz mnogobrojna putovanja, velik broj sati treniranja i muke. Ali, s druge strane, također se veže uz prijateljstva, pobjede i zajedničkih proslava. Cilj mi je dosegnuti maksimalan potencijal koje moje tijelo može izdržati.

SHARE