Ponekad moramo stati radi nečeg i sagledati kako nastaviti svoj život, svoju karijeru. Nakon teške faze koju je prolazila u Milanu, porečka tenisačica Tereza Mrdeža odlučila je napraviti promjene. Zadržala je u svom timu osobe koje su joj dosad pokazali svojim znanjem, radom i trudom željene rezultate, otpustila one koji su je zaustavljali u napredovanju te uvela osobe koje smatra sposobnim za daljnje ulaganje u njen uspjeh.

OPORAVAK UZ PRIPREME

– Trenutno sam u Poreču i oporavljam se od ozljede leđa od zadnjeg turnira. Kako je teniska sezona dugo traje, svega 12 mjeseci, i iscrpljuje zbog brojnih i dugih putovanja te sati provedenih na teniskim terenima. Trenutno si postavljam imperativ na kondiciji, najbitnijoj stavci bez čega je nemoguće efikasno odraditi i izdržati 4 sata tenisa. Moj dugogodišnji kondicijski trener, Leonardo Komšić, vraća me u fizičku formu s desetak treninga baziranih na izdržljivosti. Pala sam na rang listi nakon što nisam obranila dva turnira pa sad spašavaj što se spasiti može. Uvijek je borba, uvijek si u ringu i zato je dobra forma ključ za uspjeh.

FOKUS NA STVARANJU REZULTATA

– Trenutni fokus je upravo podizanje tjelesne forme kao i podizanje nivoa igre. Ove sam godine puno igrala, teške i jake turnire, možda igrački i najbolja godina, a bodovno najgora. Gubila sam vrlo često dobivene mečeve što se odrazilo na mom samopouzdanju i sve većoj nesigurnosti u glavi. Strah od pobjede, kako bi se to moglo nazvati. Napravila sam neke greške i loše procjene u bitnim trenucima. Ništa ne planiram dugoročno. Fokus je na sad i tu. Ovaj trenutak i ovaj komadić što je ostao do kraja godine. Bitno je dobro raditi, uživati u tome što radiš i disati punim plućima bez ograničenja i pritiska. Shvatila sam da se bodovi ne brane već da se stvaraju.

POČETAK RADA S NOVIM TRENEROM

– Nakon lošeg iskustva u Milanu, bila sam u potrazi novim rješenje glede priprema. Izbor pao je na mladog trenera Luku Belića. Dva mjeseca surađujemo, još se tražimo, navikavamo, prilagođavamo. Belić me preuzeo baš u mojoj najgoroj fazi koja je nastala zbog čestih promjena trenera te pada na rang listi. Treba se dobro pripremiti za sljedeću sezonu. To je njegov imperativ bez obzira na konačan ishod. Vjerujem u to jer imam trenera koji u tri sata neprekidnog treninga pogriješi možda tri lopte. Perfekcionista je i nikad zadovoljan jer uvijek može biti bolje, a, iskreno, ja to volim. Uz uvijek prisutnih Komšića,te Danijela i Darka Caruzzija, proširiti ću svoj tim novim ljudima, Bojan Zec, dodatak za kondiciju, i Maks Kovačević, koji će mi voditi marketing.

SHARE