U iščekivanju proglašenja pobjednika natječaja u sklopu projekta D&D GRAND PRIX 2019 putem čega se nagrađuju najljepše sobe, vikendice i uredi, našli smo među finalistima zanimljivo rješenje za uređenje ureda izvedeno u novigradskoj Maredi sa strane Jasmine Bašić, vlasnice i arhitektice poduzeća za arhitektonsko projektiranje i dizajn interijera BLOK 1:1.

Praćena snažnim osjećajima uzbuđenja glede dosadašnjeg dosega izbora, finalistica Jasmina Bašić objasnila nam je kako je došla do idealnog rješenja za ured u Maredi.

PRVOBITNO STANJE PROSTORA

– Prostor koji smo trebali urediti nalazi se u prizemlju stambene zgrade građenoj 80-ih godina koji je prethodno bio namijenjen ugostiteljskim poslovima kao što su kafić, pekara i slastičarna. Kada smo počeli s uređenjem prostora u arhitektonski studio, prostor je bio u lošem stanju, bila je potrebna kompletna adaptacija, promjena rasporeda prostorija i prilagodba novoj namjeni.

RADOM DO STUDIJA

– Bilo je potrebno, osim rušenja svih pregradnih zidova, predvidjeti i rušenje nezakonito izgrađenih dijelova u dvorištu, izvedbu kompletno novih aluminijskih staklenih stijena, novi drveni pod, te uz to izvedbu kompletno novih instalacija struje, vode i kanalizacije. S obzirom da prostor u periodu adaptacije nije bio u mom vlasništvu i nisam još razmišljala o njegovoj kupnji nego samo o najmu, tijekom adaptacije vodila sam se niskobudžetnim principom uređenja ali uvijek inzistirajući na upotrebi kvalitetnih i prirodnih materijala. Postavila sam si za cilj ostvariti ugodan, fleksibilan, dobro osvijetljen poslovni prostor, elegantno ali nepretenciozno opremljen, odnosno, potencijale i vrijednosti koje je prostor već sam po sebi skrivao.

SHARE