Kako se ljubite? Jesu li vam poljupci topli da se od njih odmah zagrijete? Jesu li vam poljupci sočni da se s njima odmah posladite?

Mi vas nećemo ljubiti, ali napraviti ćemo s vama istarske bačine, male slatke poslastice za good feeling tjedan.

Uzeti ćemo dva jaja te sa žlicom šećera zapjeniti. U pjenu dodati ćemo pet žlica marmelade od crne smokve s malo maslinovog ulja, soli, cimeta, te par kapi crne kave i malvazije. Dobro ćemo pomiješati kako bi spojile lijepe tople boje. U to ćemo promiješati šalicu glatkog brašna te jedan prašak za pecivo. Staviti ćemo smjesu u male kalupiće te zapeći u pećnici otprilike dvadeset minuta na 180 stupnjeva. Pečene bačine prerezati i pustiti da se ohlade.

U jedan lonac stavit ćemo vodu da se kuha, te na to staviti drugi prazan lonac gdje ćemo miješati četiri žutanjka, vanilijin šećer i s pola žličice instant kave sve dok se ne stvori lijepa kremica. Pustiti ćemo ju da se ohladi i te ju zapjeniti s maslacem i staviti među polovice bačina.

Ponovit ćemo radnju s loncima samo što ćemo ovog puta staviti jednu čokoladu za kuhanje, 3 žlice malvazije i 6 žlica ulja i miješati dok se čokolada posve ne rastopi. Gornje polovice bačina premazati ćemo čokoladom i pustiti da se ohlade.

Poslužite istarski bačin s poljupcem i uživajte u svom desertu.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.