Šum valova, miris mora, svježina bure, vječne su inspiracije mnogih umjetnika. Često smo o moru čitali, slušali, pa i sami pričali i pisali. Moru nema nikad kraja pa tako ni u pjesmi Bojane Žamarije.

Mlada glazbenica ugodna društva odlučila je približiti svoju glazbenu emociju široj publici te je, u suradnji s Ericom Vojakom i Aleksandrom Valenčićem, pripremila svoj inspirativni prvijenac „Više nema nas”.

Znatiželjni saznati nešto više o novom članu glazbene scene, otkrili smo kako se je Bojana godinama razvijala u svijetu glazbe te nam sada upravo predstavlja rezultat dugogodišnjeg investiranja vremena, truda i talenta, te vas pozivamo da u nastavku upoznate s nama pozitivan duh mlade glazbenice.

RAZVOJ SOLISTE

– Dok pjevam, imam jaku koncentraciju na točnu i dinamiku riječi pjesme. Trebalo mi je vremena da to usvojim. Počela sam pjevajući u dva zbora. Prvo je to bilo čisto zborsko pjevanje, a zatim sam u nekoliko navrata nastupila kao solista. Na sugestiju voditeljice Sabrine Stemberga Vidak, krenula sam u glazbenu školu te s vremenom započela sam vježbati pjevanje i u svoja četiri zida svirajući paralelno klavir. Slijedili su nastupi po hotelima u duetu pa u triju. Nakon nekog vremena, shvatila sam kako želim probati sama uz klavir i tako smo zadnjih sedam godina, klavir i ja zajedno u glazbi.

PUT EMOCIJE GLAZBOM

– Emocija kod mene ide kroz glas ali i kroz prste. Svaka pjesma ima svoj tonalitet i njemu moraš ostati do kraja pjesme, osim ako ne postoji transpozicija za ton, onda se mijenja tonalitet. Promjena boje glasa i visine to je jednostavno u meni. Mislim da mi bolje leže dubine jer pri jako velikim visinama počinje se gubiti boja glasa.

VIŠE NEMA NAS

– Godinama razmišljala sam napraviti nešto svoje. Želja je u meni svakim danom rasla sve više. Sinula mi je ideja probati jedan dan pod inspiracijom napisati tekst za pjesmu. Ujutro, uz mobitel i kavu, ispisala sam cijelu pjesmu u dvadesetak minuta. Koristila sam svoje maštanje i riječi su jednostavno izlazile iz mene. Odabrala sam ljubavnu temu s nostalgičnim aspektom te postavila naslov „Više nema nas”. Sjela sam za klavir, postavila sam osnove i kroz par dana sam to malo doradila. Poslala sam to kasnije Aleksandru Valenčiću i on je pripremio aranžman. Bitna mi je suradnja s profesionalcima. No, naglasila bi da mi je najbitnija ocjena publike jer je pjesma namijenjena upravo publici. Kako sama pjesma nije namijenjena čistoj zabavi, već je poprilično ozbiljna, htjela sam da i njeno predstavljanje bude takvo. Obratila sam se Ericu Vojaku za izradu spota. Zatim, sam se odlučila odjenuti u kreaciju Ingrid Rojc, a kao lokaciju spota odabrala blizinu mora na jednoj od plaža Rapca budući da se more spominje u pjesmi. Jako volim more i osjećaj koje more pruža. Upravo kao i glazba, kad se opustiš i prepustiš, more te nosi kroz misli i osjećaje.

SHARE