Anna Tiani jedno je od mladih glazbenih imena s kojim se Hrvatska može pohvaliti u svijetu. Zavidan glas i stas Anne impresionirao je Engleze posebice nakon njenog zadnjeg projekta gdje joj je Paolo Gentilini pomogao kod realizacije spotova pjesama Wonder i Surrender.

Genijalni spotovi u kojima se spajaju filozofija života, ljubav, priroda, odnosi te glas i stas umjetnice, vrlo su impresivni te će vas u vrlo kratkom vremenu ubaciti u emocije i doživljaje o kojima glazbenica pjeva svojim tekstom u pratnji mekanih tonova. Zbog čega nam nije niti čudno što ju je Britanska publika zavoljela.

U kratkom razgovoru, Anna ispričala nam što za nju znače međuljudski odnosi te kako joj je u Londonu u odnosu s boravkom u Hrvatskoj.

RANI POČETAK

– Privrženost glazbi urodila se vrlo rani, već u vrtiću četiri godine nekako sam zapjevala u grupi „Mini cantanti” koju je vodio Vlado Benussi i od tada nisam pustila mikrofon. Pjevam na festivalima i nekako sam oduvijek shvaćala glazbu kao profesionalni posao a ne samo kao hobi.

MEĐULJUDSKI ODNOSI

– Nikad nijedna osoba nije sama iako se to ne vidi izvana, ali tu je uvijek skupina koja radi sa mnom. Osobno sam radila jako puno i na drugim stvarima uz glazbu, na kostimima, scenografiji, uz pomoć režisera Paola. Moja strast vodi me da budem uključena u sve aspekte, od glazbe i vizualnog do menadžmenta i PR-a. Mislim da ako se spoji glazba s vizualnim svijetom, može se dobiti nešto posebno. Fascinira me spoj glazbe, estetike, i vizualnog dijela, te je upravo zahvaljujući tim spojem zadnji projekt puno bogatiji. Jako me inspiriraju međusobni odnosi, ljubav i aspekti ljubavi, kako kod mog direktnog iskustva tako i kod tuđeg. Volim prenijeti ljubavne emocije u pjesmu.

 

LONDON VS ZAGREB I ROVINJ

– London je živ grad. Stalno se sve mijenja pa tako i trendovi. Osoba treba biti spremna živjeti takav ritam i upoznavati nove ljude, biti otvoren na promjenu. To je nešto na što sam se morala naviknuti. U Londonu, kao i u svakom drugom velikom gradu, kompeticija je velika. Najvažnije biti beskompromisan. Želim raditi na stalnom svom napretku u glazbi i spojiti se s puno ljudi. Važno je uz sebe uvijek imati dobru skupinu ljudi, jedan dobar tim, te ići s glavom o zid i ne odustajati. Uz sve to potrebno je puno sreće ali i rada. Kad se vratim kući, uvijek tražim inspiraciju te si punim baterije energijom. Kao u Zagreb tako i u Rovinj imam dobar tim ljudi s kojima radim i pomažu mi da gradim karijeru i u Hrvatskoj. Definitivno je mirnije i to mi se jako sviđa. (foto: Deborah Besana)

SHARE