Kažu stara koka dobra juha jer tamo nema nikakvih muha pa ni buha. Sve je to nestalo u mladim danima. Niti jedno pile ne zna koliko zna koka. Niti jedno jajašce nije fino koliko i jedna vela riba.

Pa ako si razmišljate, hoćete li mladog tića ili zrelu lastavicu, predlažem ipak zrelu lastavicu.

Nadam se da ste nastavili čitati i da ste razumjeli da pričam o ženama i nema nikakve poveznice s erotikom sa životinjama. Tko voli nek izvoli, ali ja se ipak držim k odabira konkretnih žena. Životinje su mi pale na pamet otkako sam vidio da urednica stalno spominje zmajeve, tigrove, vukove i kojekakve jake pripadnike životinjskog carstva.

No, vratimo se zreloj koki, ribi koju svako želi, a samo ju pravi može imati. To je jedna od onih koje se ne hvali javno kako je dobra, kako je lijepa, kako je zgodna, kako je najbolja, kako je blablabla… Nije da se ona ne pokaže. Pokaže se i to u najboljem svijetlu bez kile štuke i piture, ali i mudro šuti. Nije to jedna koja sjeda na deset stolica kako bi prema raspoloženju odabrala nešto drugo, nekoga tko bi joj taj dan pristajao uz haljinu ili nakit pa i možda kupio isti. Ona sjeda samo na jednu stolicu, svoju. Voli konkretno i ne dopušta da ju zamaraju s dosadnjikovim porukama i uzvicima iako ih kao i svaka dobra riba dobiva na pretek. To je jedna od onih koja zna biti ozbiljna kada treba ali i nadasve luda kada treba. Ne izmišlja probleme jer stvara neopisivo iskustvo.

I evo razloga zbog kojeg me nije bilo toliko dugo. Spremao sam se za Rusiju kako radi nogometa tako radi poslovnih pothvata i zazvonio mi je telefon. Nije mi poslala poruku putem Messengera, niti putem ikoje druge aplikacije. Bio je to SMS. Napisala je: „Oslobodi se sutra 13 sati. Doći ću po tebe. Ne zanima ništa, sam budi slobodan u to vrijeme.”. Napisao sam samo: „Ok.” i pitao se što li ima na umu žena koja je pet godina starija od mene, žena koja me je dosad uvijek pozitivno iznenadila. U svojoj četrdesetoj osjetio sam se posve izgubljeno, ali pratio me je dobar feeling. Prepustio sam se. Došla je točno u 13 po mene. Nije se posebno sređivala, nikakva sexy haljina, čak je bila bez šminke, ali vatra je oko nje gorjela pa i mene zapalila. Sjeo sam u auto i krenuli smo. Prvo priuštila mi je pomalo ludu vožnju. Nije vozila kao manijak, ali znala je u par navrata pogriješiti mjenjač. Ne bi se sramežljivo nasmijala, ne bi se ispričala dok je snažna glazba pratila vožnju. I mislim si dok me vozila kako sigurno idemo u jednu hotelsku sobu, ali ne. Zaustavila se usred ničeg. Izašla iz auta te sa stražnjeg sjedala izvukla je improviziranu opremu za pecanje. Rekla mi je: „Čula sam da dobro pecaš pa je vrijeme da te vidim u akciji.” I sve moje želje pale su doslovce u vodu. Mislio sam si: „Koja luda žena! Ona mene vodi na pecanje! Mogao sam se spremati doma.”. Uzeo sam taj štap, namjestio ga i započeo s pecanjem. Kad sam već morao biti tamo, barem da imam što za večeru. Sjedio sam mirno i čekao, sve dok njene malene ručice nisu počele masirati. Počela je nježno, pa snažno, pa nježno… i onda sjela mi se u krilo s glavom prema mom nosu. Osjetio sam svu njenu vatru. Počeli smo se ljubiti, hvatati i skinula me svog te gurnula u vodu. Smijala mi se obučena i pitala me: „Kako to pecaš kad se daš omesti?!” i otišla je k autu. Mislio sam da će me pustiti tako golog samog usred ničeg, ali onda izronila je iz niotkud. Mogu vam priznati da se uplašio, ali kada se našla tako blizu mene, sva mokra u vodi, zaustavio sam njenu igru i započeo svoju. Nema što nismo dotakli i odjednom čuo se neki zvuk iz daljine. Netko je prilazio. Pokupili smo se brzo i ušli u auto. Ovog puta sam ja vozio, a ona mi je samo došapnula dok se oblačila: „Dug je put pecanja, ali je zato i riba slađa.” Nasmijala se i zašutila s osmijehom na licu. Pozdravili smo se onda i otišao sam u Rusiju. Uskoro se vraćam u Istru i pitam se dali da joj pošaljem sličnu poruku ili da pričekam da mi se ta zrela riba ponovno sama javi. Mislim da je sad na meni red da ju upecam negdje iz mora svakidašnjice.

SHARE