Mnogi čekaju nečiji poziv, a neki se poguraju i ostvare taj poziv. Radi li se to o poslu ili privatnom životu, isti je učinak. Onima koji čekaju prođe život čekajući, a onima koji se poguraju, kako je to učinila naša poznata i talentirana dizajnerica Martina Herak, rezultat ambicije i rada pokuca na vrata.

Martina je stekla veliku popularnost tokom godina, a njezina ovogodišnja kolekcija inspirirana Istrom pod nazivom MARIa u potpunosti se rasprodala, kao i novitet s kojim se pozabavila ove godine, a to su prekrasne, romantične i nadasve sexy B*tchwitze čarapice. Želite li biti posebna na nekom eventu ili pri jednostavnoj šetnji gradom, jedna od unikatnih Martininih kreacija je zasigurno rješenje za vas. Znatiželjni radi velikog uspjeha hita B*tchwitze, sjeli smo se s Martinom i otkrili nešto više o njenom načinu rada i razmišljanja.

RASPRODANA MARIA, PRIPREMA NOVE KOLEKCIJE

– MARIa je gotovo rasprodana. Sada se još uvijek radi na promociji B*tchwitza i stvaraju se novi modeli. Počinjem s izradom laganih haljinica od viskoze. To će i dalje biti unikati prigodni za ljeto. Uz to, počela sam raditi skice za jesensku kolekciju.

HIT B*tchwitze

– Kad sam napravila MARIu, kao i uvijek mislila sam na svaki detalj, i htjela sam neke efektne čarape. Stupila sam tada u kontakt i s našom tvornicom čarapa kako bi mi oni sponzorirali čarape. Htjela sam nešto slatko, a opet romantično i sexy. Kako ih nisam našla, onda sam samostalno izradila par takvih čarapica. Nakon revije, prijateljica pohvalila je moje čarapice i predložila da počnem to raditi. Napravila sam nekoliko parova i skužila kako to mogu sama izvesti. Prijateljica koja se bavi fotografijom, predložila mi je da ih poslikamo. Stupila sam u kontakt s Högl cipelama pošto me oni sponzoriraju s cipelama na revijama. Oni su odmah prihvatili i posudili mi cipele za fotkanje. Jednostavno je krenulo i otkako sam stavila prve B*tchwitze na društvene mreže, odmah je bio kaos. Stizale su narudžbe i postale su brzo prepoznatljive. U tom trenutku bila sam spremna na sve, ali bila sam i malo u strahu radi velike navale narudžbi. Kako uvijek postoji nekakav balans u svemu, pa tako i s B*tchwitzama. Koliko ih napravim, toliko ih i prodam. Kao i kod odjeće, sve sama radim. Biram materijale, krojim i šijem. Nisam još našla toliko ludog čovjeka koji ima krojačke sposobnosti da se sinkronizira s mojim mozgom. Ali vjerujem da kad treba doći, dođe.

VELIKI REZ

– Napravila sam veliki rez. Ljudi su dosta skeptični i znaju mi reći kako se ne može živjeti samo od toga. I stvarno, u početku nije lako. Kao i svugdje, iako živim sama s psom, život u Zagrebu i nije baš tako jeftin, tu su režije i razni računi koji stižu svaki mjesec. Naravno da je svaka dodatna zarada super, ali ne razmišljam na takav način. Imam u sebi taj neki poduzetnički duh. Meni je najbitnije da nešto napravim i kad vidim koliko su moje klijentice zadovoljne, koliko mi vjeruju i koliko naručuju. Najbitnije je steći tuđe povjerenje i onda kad stekneš to tuđe povjerenje, sve se slaže samo po sebi i uopće nisam opterećena s ničim. Meni je sve bajka, sve je umjetnost. Bitno je da znaš biti kreativan. Nije novac sve, nešto je i u nekretninama. Šalim se. Novac je energija i čovjek treba imati novaca čisto da bi mogao zadovoljiti svoje neke egzistencijalne stvari, za kruh, izlazak, odnosno da imaš nešto što ćeš podijeliti s nekim. Meni je najveća radost da kad dobijem neku lovu da skuham večeru te uz dobru bocu vina podijelim s nekim, čovjek kako daje, tako i dobije. Ali ne treba se biti time opterećen. Radila sam u školi do prošle godine i nisam više htjela ostati tamo. Rekla sam si da je život sam po sebi rizik i kako se želim baviti onime što najviše volim, a to je modni dizajn. Ako čovjek vjeruje u sebe, pa ako padne na dno i ako se nađe u dugovima, može se i iz toga podići. Kako šaljem pozitivnu energiju prema svemiru, to mi se i vraća.

SVE JE NOSIVO

– Znam raditi po cijele dane, ali mogu reći da sam stvarno sretan čovjek. Meni je dizajn kao igralište, moj krojački stol mi je kao djeci pijesak, a škare kao lopatica. Imam svoj identitet jer ga želim imati. Ne volim to etiketiranje, volim unikate.Rijetko kad radim skice. Skice si slažem u glavi kako vidim materijal. Na početku ne znam kakav će model ispasti. Ponekad počnem raditi na haljini, pa to na kraju ispadne topić ili jaknica, ovisno kako me povede. Volim se igrati s krojevima. Nisam osoba koja izrađuje odjeću po nekim pravilima. Napravim nekakav temeljni kroj, ali pri tom modeliranju ni sama ne znam kako će to ispasti. Sve je nosivo i svaka roba nađe svog kupca.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.