Kao i sve danas tako raste i dalje svijet elektronske glazbe. Sve je veći broj onih koji se žele baviti tom vrstom glazbe, no malo je onih koji se uspiju progurati na umjetničkoj sceni i postati kraljevi večeri, oni koje se povlači za rukav za još jedan hit radi neprocjenjivog glazbenog užitka.

Saša Mišon, poznat kao Danny Ocean, glavni i odgovorni voditelj DJ Radionica

u labinskom Klubu mladih „Klub 21”, upoznao nas je izgradnjom umjetničke karijere, sa terapijskom stranom elektroniske glazbe te sa svojim osobnim doživljajima pri stvaranju i slušanju elektronske glazbe.

UMJETNIK U ELEKTRONSKOJ GLAZBI

– Umjetnik u današnje vrijeme je netko tko stvara, radi i prenaša emocije, ideje kroz elektronsku glazbu na kvalitetan način. S osjećajem naglašava svoj identitet, karizmu i stapanje s glazbom. Mislim da to publika, scena i internet prepoznaje te nakon nekog određenog vremena možda dobijete titulu umjetnika. Tada ste umjetnik koji može svojom izvedbom doprijeti do samog pojedinca ili 50000 ljudi na nekog partiju ili festivalu te istovremeno imati milijun ili više pregleda na internetu. Glavna uloga DJ-a je da u pravom trenutku svira prava stvar. To znači da ima ekstremno razvijen osjećaj za glazbu i ritam što koristi u jako puno neprospavanih noći.
ELEKTRONISKA GLAZBA U SLUŽBI MENTALNIH TERAPIJA

– U svijetu se već koristi jako puno vremena. I sami znamo da glazba sama po sebi ima moć da u nama budi osjećaje koje ne možemo kontrolirati. Naježimo se, zaplačemo, smijemo se, zaplešemo. Tako da za neke određene bolesti paše elektronska glazba i određeni zvukovi na određenoj brzini koji mogu dovesti do nekih psihofizičkih reakcija, pomicanje udova, mišića, ubrzavanje rada srca, opuštanje tijela, bolja koncentracija.

OSJETLJIV PRILIKOM SLUŠANJA / STVARANJA GLAZBE

– Inače osobno volim da neka priča, knjiga, film, predstava ili izložba imaju svoj uvod, zaplet, vrhunac, raspleti kraj. Tako i u glazbi volim isto. Prilikom slušanja sam uvijek na to osjetljiv. Volim kada je to neka smislena priča pretočena kroz glazbu, Uvijek na to posebno obratim pozornost i prilikom slušanja i prilikom stvaranja. Cijeli život sviram i stvaram. Ako poslušate jedan od mojih setova i obratite pozornost na stihove i odabir glazbe, tonove i zvukove, vrlo brzo ćete shvatiti što mi se trenutno događa u životu i kako se osjećam i bez da ste pričali sa mnom. To mi je najveća inspiracija od kada sam počeo prije 17 godina i nadam se da će tako i ostati.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.