Što se kuha u 2018. pitanje je za svakog pravog muškarca jer ipak, kako god, ljubav ide uvijek kroz želudac.

Srećom da sam muškarac koji sam potpuno neovisan o bilo kakvoj ženi, pogotovo što se kuhinje tiče, i nisam od onih koji na kauču leži, čeka i viče umornoj ženi koja je upravo došla s posla: „Što je za jesti? Još nije gotovo? Gladan sam, požuri s tim ručkom!”

Upravo blagdani pokazuju tko ima mašte, tko zna znanje a tko je kliše.

Bio sam po večerama i domjencima, i kad vidim sarme, meso i pečeni krumpir odmah mi je podne, klasično nemaštovito kuhanje, a još kao predjelo pršut i sir, e onda je stvarno prevršena svaka mjera dobrog ukusa. Nemam ništa protiv ovih tradicionalnih delicija, ali svakako uz to volim malo nekih novih finih stvari koji upotpunjuju ugođaj i život, kako onaj socijalni, tako i seksualni.

Pa tko će što konkretno raditi nakon sarmi i svinjskog pečenja? To je hrana od koje sam samo sit, nisam napaljen.

Kad papam nešto fino, odmah mi se pobudi mašta, neka nova poza i ekstaza, upravo kakva je ta hrana, nešto orijentalno, divlje zapadnjački ili potpuno suprotno morska domaća Jadranska perverzija. Uglavnom sve zavisi o kuharici i njezinom seksualnom umijeću.

U nekoliko navrata po Istarskim restoranima uspio sam okusiti nešto novo u vidu raznih seksi predjela od povrća spremljena na neke lude dosad meni neviđene načine, morske perverzije u par slijedova koje su uvijek pun pogodak, od Carpaccia, do finih malih ribica u predjelima do glavnih, posebno pripremljenih naizgled pofriganih riba, školjki i muzgavaca. Za meso također slično kao riblji meni, probao sam neke nove stvari, iako se od mesnog menija želim prvenstveno dobro najesti, a ne da pecam neke mrvice po ogromnom fancy tanjuru i glumim stručnjaka – gladan. Stvari koje su me oduševile ove godine, posebna juha s bučom, Carpaccio orada, rolice s paprikom i tikvicom umočene sirom, povrtni pikantni namaz, carpacio vrganj, mesni file u umaku od konjaka, punjene šufigane sipice, hobotnica u mirodijama, teleće pečenje u starom vinu.

Kućne radinosti ne bi komentirao, sve sam si napravio sam, današnje žene i kolače naručuju u pekari, hranu rade preko one stvari, pojma nemaju, još one kojima mame kuhaju nešto i od njih ukradu, većina toga je naslikavanje za društvene mreže nekih plagijata od jela o kojima znaju samo da je fino i ukusno. Čak i francusku salatu kupuju u trgovačkim lancima i to onim nižerazrednim, tako da jednostavno nemam što pametno reći. Za ovo što sam bio pozvan jako, jako slabo. Iako bi prijašnjih godina mogao pohvaliti par njih, kod kojih ove godine nisam bio.

Odmorite malo od tog žderanja i pijančevanja, pojačajte unos povrća kojeg baš i nema u ovom razdoblju, ali samo ako smanjite meso, slatko i masnoće već ste puno napravili.

Prelistajte koju kuharicu, ima vrlo zanimljivih i zdravih recepata. Ako koju posvudušu zanima kako zapravo kuha, pravi muškarac, mogu joj pokazati kako se sprema takva jedna večera s doručkom.

https://www.youtube.com/watch?v=rs0Mi4n3Y6M

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)