Blagdani su omiljeni dani u godini, za većinu ljudi. Neovisno o svemu negativnom što nas okružuje, to su ipak posebni dani.

Sva ta euforija, sav taj folklor, okićeni gradovi, izlozi, kuće i mi sami. Svatko se okiti na svoj način, neki iznutra, neki izvana.

Ja volim blagdane, volim taj đir, po svim gradovima, svatko nešto specifično ima. Neki kafići rade turbo party, neki samo služe za opijanje širokih masa onih koji trebaju biti viđeni na špici, uglavnom svatko nađe svoj štimung.

A tu je i neizbježno darivanje.

Nekad kad smo bili mali, darove je nosio Djeda Mraz a sada to radimo sami. Vječito pitanje je što kome pokloniti. Treba se znati šta tko voli i što mu treba u tom trenutku. Stvarno sam imao sreće da sam upoznao osobu koja me uvijek zapanji poklonom a i ja nju. Čak i sam poklon pada u drugi plan koliko se tu vidi pažnja. Točan prodor u moje misli i pogađanje onoga što mi se sviđa, a uopće nije bitna veličina i skupoća poklona, nego ono nešto pravo, pun pogodak. U sridu. Više me vesele šarene bokserice koje sam dobio od nje i nosim ih tako rado, nego ne znam kakvi skupocijeni parfemi iako ih jako volim ali od krive osobe ne doživljavam ih kao dar od srca nego eto, nešto skupo čime dokazujem koliko mi je stalo. A mene nekako pale te njene bokserice. Ona je obična, skromna i nenametljiva cura, i svaki put kad obučem te njezine bokserice kao da mi dođe neki osjećaj da su to njezine ruke, da mi ga drži cijelo vrijeme, da ga miluje da ga ljubi. Ludi neki osjećaj koji mi samo pobuđuje maštu. Svaki put zamišljam da vodimo ljubav, neka erotika mi prolazi mislima od običnih gaća šarenih boja. To je samo primjer kad ti poklon takne maštu i misli.

I ja njoj nisam ostao dužan. Pažljivo biram poklon. Nikakvi halteri, čipke i gluposti. To je već isfurano i vodi razmišljanja samo u jednom smjeru a to je seks. Erotika je u običnim stvarima, erotika je u najmanje u vulgarnosti. Bitno je pogoditi njezin ukus, ono što voli, poklon koji će izmamiti osmijeh na njezino lice, nešto ludo a dovoljno stvarno i iskoristivo da nije glupost. Pravi muškarac zna kako i što, tu recepta nema, on je takne svakom sitnicom, ponekad možda i bude dosadan ali tako je to, nismo svi savršeni. Neka poslovica kaže da se veličina muškarca vidi po veličini osmijeha koji može napraviti kod žene. Poklonim ja njoj tako jedne godine šalice za kavu, što je poklon možda neprimjeren mlađoj ženskoj osobi koja živi s roditeljima, ali kad ih je donijela kod mene u stan, skuhali smo kavu i gatali, sve što smo vidjeli u toj fundači, odmah smo primijenili, sve poze od 1 do 68, pozu 69 nismo probali, doživjeli smo takav orgazam u 68 da nam je trebalo neko vrijeme da se oporavimo.

Najveći dar je pokloniti sebe drugome i on ili ona uzvrati istom mjerom, to je zauvijek i to se ne briše. Ona sada nije tu, takva je trenutna situacija, nije otišla, odnio ju je posao na neko vrijeme, ali znam da će njezin dar biti opet neki otkačeni šou kojeg ću se sjećati još sto godina. Dar nije ono što ishlapi za dva dana. Dar je sjećanje na neki trenutak koji je tako dobar da ostaje trajno. Ne puštajte te ljude iz svog života. To je osoba koja vas dotakne ne dirajući vas. Srodna duša, nema greške.

Neki ipak biraju skupe luksuzne poklone, sjaj, glamur i blještavilo. Špica gdje će biti viđeni, lokal gdje će se vidjeti koliko će tura pića zavrtjeti i platiti, u kojoj skupoj obleki će se folirati pred drugim pjevcima ili kokoškama u isto tako skupoj obleki. Prazne duše, punog novčanika, javno oblokavanje, pipkanje i navlačenje na usputni polupijani seks, sve te napaljene ekipe kojima su blagdani povod za luđačko orgijanje i samoreklamiranje. Ovi što se poklanjaju zato jer je eto, ludilo u gradu. Svi u isto vrijeme u istom baru, ni minute špice ne smije se propustiti. Za samo par dana, zaboravi se i taj usputni seks, tko se više sjeća tko je što dao i primio, ide neka nova špica, treba se našminkati za ski tjedan i biti viđen u tad poželjnom izdanju na poželjnom mjestu. Tko se više sjeća, blagdana i poklona?

Sjećaju se neki drugi koji su darivali od srca, koji su uživali s nekime u nečem možda naoko malom ali srcu značajno, u dobru društvu, nekoj bilo kakvoj večeri na bilo kojem mjestu, samo da je puno smijeha i pozitivne vibracija. Možda će dar doći kad se ponovo sretnu, možda je dar koja riječ ili samo saznanje da smo tako vezani da ni sto poslova, loših ljudi, inozemstva i kilometera ne može udaljiti neke ljude koji su više od ljubavi.

E to je dar!

Volite se ljudi, i kad su blagdani i kad nisu. Darujte si ono što se ne može kupiti, poklonite pažnju, osjećaje i vatreno vođenje ljubavi. Oprostite onima kojima je stalo, ne ljutite se i kad ste u pravu. Volite sebe i volite one koji vas vole.

Želim vam sretne blagdane i puno sreće i zdravlja,

Pizzi…

https://www.youtube.com/watch?v=5Fmf3D9oNn4

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)