Kažu da kad čovjek voli to što radi, to više nije posao, to je život. Upravo to je biznis Igora Brkarića koji svoje čarobiranje može nazvati profesionalnim amaterizmom, kao što nam je to i sam naznačio u razgovoru kojem smo imali.

Uz tajnu magije, Igor Brkarić, ili poznati mađioničar Stefano, otkrio nam je svoje ciljeve prilikom izvođenja predstava te pripremu novog projekta s kolegama mađioničarima.

PROFESIONALNI AMATERIZAM

– Kao prvo moraš voljeti čarobiranje da bi to kasnije pretvorio u posao. Meni je to prvo bio hobi, te nakon pet godina pretvorio sam taj hobi u svoj današnji posao. Smatram to još uvijek amaterizmom. Ne kao amaterizam u smislu lošeg posla kao što mi to najčešće govorimo kad gledamo nešto s čime ćemo zaraditi već amaterizam u smislu ljubavi. Amaterizam dolazi od glagola ‘amare’ što u biti znači ljubiti nešto ili nekog. Po meni, nema nikakve razlike između amaterizma i profesionalizma. Profesionalac odrađuje posao za novce, dok amater može isto tako to odraditi za novce, ali i ne mora. Smatram se profesionalcem u smislu što živom o toga što radim, a amaterom zbog toga što volim svoj posao. Radim ponekad i besplatno, ali samo za one koje ja hoću pa i po tome mogu reći da sam profesionalac. Još uvijek imamo te neke balkanske zaostatke u našem načinu razmišljanja pri kojem se mađioničari prodaju kao neki nadnaravni ljudi, a u biti je dobar mađioničar dobar glumac koji glumi dobrog mađioničara i ništa više od toga.

TAJNA MAGIJE

– Tajna magije je u biti jednostavnost. Stvari su toliko jednostavne da ih mozak ne može dokučiti, trik kako se to radi, u biti život. Ljudi vole komplicirati. Razmišljaju kako zaraditi svoj prvi milijun eura pa si zakompliciraju sve i nikad ne naprave taj prvi korak. Nisam ni ja ostvario svoj prvi milijun jer mi to nikad nije bio cilj dosad. Meni je cilj dobiti dobar feedback od moje publike. Za vrijeme predstave uopće mi nije bitna zarada. Bitna mi je publika i dati ne 100 % već 110 % od sebe.

NOVI PROJEKT U PRIPREMI

– Moja publika je miješana. Najbitnija su mi još uvijek djeca, iako sam sad započeo jedan projekt u kojem surađujem sa svojim kolegama mađioničarima. Započeli smo ga u biti prije dvije godine u dvorani Zamet pod nazivom Mystic show. Uspjeli smo prodati 2000 karata i time napuniti dvoranu što je bilo nevjerojatno za jedan spektakl mađioničara. Sav uložen novac uspjeli smo vratiti putem prodaje karata jer smo u projekt otišli samostalno bez ikakvih sponzora. Spremamo novo iznenađenje za publiku u Puli, Istri, Hrvatskoj, ali i šire. Odradili smo jednu probnu predstavu na otoku Sv. Nikola i prvi put u povijesti tri mađioničara predstavljaju se u jednoj jedinstvenoj predstavi. Postali smo tri tenora čarobiranja, jedan iz Šibenika, drugi iz Rijeke i treći iz Pule. Netko će reći da su mađioničari dosta sebični i egotriperi. No, kad čovjek nadilazi taj neki vlastiti egoizam, može doći do timskog rada. Sve je bit sinergije koja se stvori među nama. Jedan smišlja program, drugi vodi režiju, treći vodi program, četvrti daje sugestije.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)