Prema Feng shuiu, unutar svog prostora morate imati prostora namijenjenog za lagani i bezbrižan prolaz jer u protivnom počinje vam sve u životu biti tijesno. Kao i prema onoj dobroj staroj poslovici koja kaže da se po jutru da poznaje, kako se provlačite kroz svoju sobu za spavanje tako se provlačite kroz gužvu cijeli dan.

Idemo malo osloboditi naš prostor sa savjetima dizajnerice interijera Vesne Janko Finderle iz Home&Co.

MANJE JE VIŠE

– Bio vaš prostor veliki ili mali, svakako je bitno držati se famozne uzrečice „manje je više“. Namještaj u prostoru velika je opasnost kod grešaka opremanja iz razloga što on zauzima velik dio samog interijera, ali i veliku pažnju treba posvetiti pronalasku idealnog mjesta samog namještaja u prostoru.

VELIK PROSTOR

– Ukoliko je prostor velik, idealno bi bilo u dnevnom boravku centrirati sofu, klub stoliće, a veće elemente svakako privući što bliže zidovima.

MANJI PROSTOR

– Preporučam ukoliko vas namještaj „guši“ u prostoru pokušajte u malim dnevnim boravcima izbaciti od namještaja sve što vam je nepotrebno , a vi ste godinama sakupljali. Isto tako u manjim prostorima svakako nije potrebno previše detalja, dekoracija, i svega što vaš prostor čini manjim. Namještaj razmjestite tako da imate slobodan i prohodan centralni prostor.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)