Termini multitasking i multiskill uzimaju se pri opisu većeg broja poslova koji se nude danas na tržištu rada. Postoje ljudi koji primjenjuju te termine u njihovom svakidašnjem radu, a da toga nisu ni svjesni. No, ima i onih koji svjesno ulaze u područje multitaskinga radi svog temperamenta, ali i osobnog razvoja. Grafička dizajnerica iz Promo zone Iva Milaković krenula je svjesno u multitasking jer je u takvom vrstu rada pronašla rudnik konstantnih izazova, a time i poticaj daljnjeg osobnog razvoja. Pogledajte u nastavku što nam je rekla o sebi i svom poslu.

MULTITASKING

  • Multitasking je riječ s dosta širokim značenjem. Znači da si zainteresiran za puno različitih stvari, za učenje te istodobno rađenje svakojakih sadržaja. Davanje sve od sebe u svim tim područjima je zapravo vrlo teško, ali je istodobno i velik izazov.

STUDIJ U ŠIROKOM SPEKTRU UMJETNIČKIH MEDIJA

  • Diplomirala sam na Likovnoj akademiji multimedijalni dizajn. To je bila prva eksperimentalna godina. Upisala sam se inače na grafiku jer mi je bilo zanimljivo kad sam vidjela da se time može raditi s novim tehnologijama. Educirala su nas u jako širokom spektru umjetničkih medija, od 3D modeliranja do videa, klasične grafike i likovnih tehnika. Nisam se uspjela opredijeliti samo za jednu stvar jer mi je to sve skupa bilo jako zanimljivo. Sad sam se našla u poziciji da uspijem baviti svime time.

SPOJ UMJETNOSTI I BIZNISA

  • Uspjela sam spojiti umjetnost i biznis, odnosno umjetnost i dizajn. Sad radim kao grafički dizajner sa stalnim zaposlenjem, a prije sam bila freelancer, makar i to nastavljam biti u svoje slobodno vrijeme. Radim zajedno s partnerom, od web bannera i animacija do 3D vizualizacija. Pokrivamo područje koje je dosta široko i može se primjenjivati u klasičnom iznosu, odnosno marketingu za pravna lica, time eksperimentiramo s umjetničkim instalacijama, a i surađujemo s Visualiom. To mogu reći da je spoj biznisa, kreativnosti i umjetnosti.

RADITI POSAO IZ SNOVA

  • Osjećaj je prekrasan. Niti ne razdvajam svoje slobodno vrijeme jer me zabavlja raditi to što volim. Najvažniji spektar svega toga je konstantno učenje. Svaki projekt je novi izazov i to je nešto najbitnije. To je osobni rast i učenje novih stvari. Nikad ne bi mogla raditi konstantno jednu te istu stvar jer bi umrla od dosade. Naravno, za preživjeti raditi ćeš bilo što. Ali sretna sam što radim stvari koje volim i iz kojih uspijevam učiti ustvari. Freelance-anje je ustvari da ti netko plaća da radiš ono što voliš. To je rad u kreativnim industrijama.

NAJLJEPŠI DIO POSLA

  • Pozitivna reakcija publike ili klijenta. To je posao kod kojeg je lijepo vidjeti oduševljenje poslom koji si odradio i da ga je vizualno impresioniralo. To je možda nešto najljepše od svega. Radimo za sebe ali i za druge.
SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.