Tango je ples začaranih duša koje se predaju kompletno plesu pa tako i plesnom partneru prilikom uživanja u pokretu i glazbi. Uz voljenu salsu, Zlatko Lasek i Manuela Misan izvježbavaju i poznati tango u svom plesnom studiju Rosso Latino u Puli.

Zaljubljeni u ples, prepoznali su svoje jednake interese radeći zajedno u školi te su odlučili pokrenuti svoju plesnu školu kako bi radili ono što najviše vole.

U razgovoru s njima upoznali smo tango s profesionalnog plesnog pogleda pa pročitajte u nastavku što su nam Zlatko i Manuela otkrili o njihovom radu i tangu.

STUDIJ KINEZIOLOGIJE SMJER PLESA

– Upoznali smo se radeći u školi. Ja sam profesor informatike, a Manuela je profesorica talijanskog jezika. Kako smo započeli sa zajedničkim plesanjem, odlučili smo se otvoriti plesnu školu. U Zagrebu smo 2013. godine započeli studij kineziologije smjer plesa. Čim se taj smjer otvorio u Hrvatskoj, mi smo se upisali. Na prvoj godini nas je bilo svega šest. Prije toga položili smo za voditelje plesnih tehnika također u Zagrebu.

POVEZANOST SA ŠPANJOLSKOM

– Često idemo u Španjolsku. Ostali smo začarani sa Španjolskom i znamo ići godišnje tamo na nekih petnaestak dana. Dali smo studiju ime Rosso Latino jer je ta crvena nekako živa boja i daje tu neku dinamiku, ali i veselje.

DANI ISPUNJENI TRENINZIMA I NASTUPIMA

– Svaki dan imamo treninge u Puli, Poreču i Rovinju. Od 20 do 21 vodimo početne tečajeve, a od 21 do 22 su napredne tečajevi. Pripremamo naše polaznike za razne nastupe, priredbe te kongresne festivale. Uz njihove treninge, vodimo i naše te počnemo s treniranjem od 18 pa sve negdje do ponoći. Zimi imamo vrlo malo nastupa, dok ljeti znamo imati stalno po čak tri puta tjedno. Volja i ljubav nas jednostavno tjeraju nas naprijed. Radimo ono što volimo.

TANGO

– Postoje automobili i postoji Mercedes. Postoje plesovi i postoji tango. Plesačica u tangu mora biti vrlo senzibilna, a muškarac ne pleše već se vodi tijelom plesačice. Ona mora osjetiti svaki najmanji pokret. Ima određene figure koje se koriste, ali nema tu fiksnog redoslijeda. Nema glavnog ritma, može se slijediti jedan od instrumenata u tangu. Može se prilagođavati brzina. To je zaista posebna vrsta plesa i on se dugo vježba. Po meni, treba proći dvije do tri godine učenja da bi se mogao otplesati pravi tango.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.