I kako je La mula de Parenzo otvorila svojedobno svoj obrt o kojem se još dandanas pjeva, tako je i Marko Ritoša podigao svoju žensku klapu Le Parentine.

Marko Ritoša je poznat kako svojim glazbenim sposobnostima i prethodno stečenim znanjem uspjeva podići najbolje glasovne sposobnosti zborskim skupinama. Upravo je to učinio s klapom Le Parentine o kojima se u zadnjih par godina često čuje pričati, a čine ju Denis Mikatović Jugovac, Ingrid Šahta, Dorijana Čitar, Elita Vidnjević i Klaudia Kovačić.

Par informacija o samoj klapi Le Parentine stigla nam je od Denis Mikatović Jugovac.

OD RIVETE DO LE PARENTINE

– Od bivše klape Riveta koja je također djelovala pri Zajednici Talijana Poreč, nastala je prije tri godine klapa Le Parentine ili u prijevodu Porečanke. Parentin pjevaju o ljubavi prema svom kraju, običajima, osobama, svemu. Nastupale smo dosad na lokalnoj i državnoj razini, te po Sloveniji i Italiji.

OČUVANJE BAŠTINE

– Očuvanje baštine za jedan kraj znači neizmjerna ljubav prema tom kraju uopće i zadaća nas pjevača da približimo mlađim naraštajima tu vrstu glazbe kako nikada ne bi zamrla. Za sve nas pjesma je kao kisik, bez nje, nema života.

SNALAŽENJE

– Nažalost, probe su nam rijetke. Ponekad stignemo jednom tjedno, a ako ne, učimo svaka svoju dionicu kući i spojimo se na probama. O svemu brine za nas jedinstveni, sposoban i vedar voditelj Marko Ritoša.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)