Jedan od omiljenih glasova Radio Maestrala Šandor Slacki impresinirao nas je svojim glumačkim sposobnostima prilikom izvedbe u Dvigradu “Morganovo blago”.

Šandor se glumom bavi od svoje petnaeste godine tako da sada sa sobom nosi prtljagu dvadesetogodišnjeg glumačkog iskustva. Iako nije završio niti jedan od većeg broja studija koje je upisao, Šandor ima bogato radno iskustvo što se zaista može primijetiti u njegovim izvedbama.

Saznali smo od njega što znači gluma, kakvi su to zahtjevni karakteri, kako se ubacuje u uloge, ali i kako se gluma odrazila na njegov radijski angažman.

GLUMA

– Gluma je najljepši posao na svijetu. Jedan dan si kralj, drugi dan si prosjak. Možeš biti bilo koji lik, bilo kada. Možeš živjeti tisuću života. Ispunjava te na razna načine. Vrhunac je kada dobiješ feedback publike koja ti daje aplauz za priznanje tvoga rada jer si im uspio prenijeti priču.

ZAHTJEVNI KARAKTERI

– Najzahtjevniji su oni karakteri koji ne odgovaraju tvom osobnom karakteru već ih moraš izgraditi. Jer to nije nešto što ti imaš u sebi, već moraš to istražiti. Ne bi mogao definirati jednog karaktera kojeg mi je bilo teško igrati jer sam uvijek našao način kao i svi glumci. Nekad je to malo teže, nekad lakše, ali način se uvijek nađe. Puno ti tu pomažu i drugi glumci i režiser koji mora dobro znati usmjeriti.

UBACIVANJE U KARAKTER

– Postoji više načina na koji se ubacujem u karakter, ovisno o tome što radiš. Počeo sam s alternativnim kazalištem gdje u biti prikazuješ više emocije nego karakter. Nekako sam zbog toga krenuo lakšim putem jer nisam morao proučavati kako bi taj karakter reagirao na određene scene. Kad sam se bacio u klasične vode, bilo je problema jer moraš nešto iskopati iz sebe, i ako imaš ulogu serijskog ubojice, ti to nemaš u sebi. To i naravno, ne možeš istraživati fizički, ali onda uz pomoć ostalih glumaca i režisera dogoditi se stvarna transformacija. To je ono što je i strašno ali i prekrasno u ovom poslu. Mi smo privilegirani u tom smislu jer smo toga svjesni. Nikad se ne prepustiš ulozi.

PREDNOST GLUMCA NA RADIJU

– Gluma mi je dala tu opuštenost. Mogu u bilo kojem trenutku iako nisam dobre volje glumiti da jesam, a cilj na radiju je da ti uvijek prenosiš dobru vibru i dobru volju. Pomogao mi je i rad na drugoj radijskoj postaji gdje sam stekao odlično iskustvo, ali i naučili su me bolje koristiti hrvatski jezik budući da spadam u talijansku manjinu te sam imao problema oko naglaska. Tamo sam i upoznao svog današnjeg šefa koji me je upoznao da dođem raditi s njim na Radio Maestral što mi je jako drago. Puno se može naučiti od svih suradnika, ako nisi tvrdoglav i zatvoren i ako si daš šansu saznati nešto novo. Dobio sam prijedloge za Italiju pa Zagreb i Rijeku jer tamo da postoje veće šanse za glumce, ali volim moju Pulu. To je moj kraj i želim nešto stvoriti ovdje.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.