Stigli smo do perioda kada se bakice natječu koja će napraviti bolju pincu. Svaka od njih ima svoju tajnu pripremanja tog finog slatkog kruha.

Kako nemamo puno vremena, radi poslovnih obaveza, napraviti ćemo jednu jednostavnu pincu koja će također poslužiti svrsi blagdanskog zaslađivanja.

Uzet ćemo kvasac i izmiješati ga s mlakom vodom, mlijekom, šećerom i mineralnom. Nakon nekoliko minuta, dodati ćemo mješavini šećer, malo soli, vanilijin šećer, 3 žutanjka i cca 100g maslaca. Naribati ćemo na to koru od limuna i naranče te ćemo dolijati i malo ruma, kako bi pinca dobila finu aromu, te suhe grožđice radi sočnijeg okusa. Za kraj dodati ćemo obično pšenično brašno tako da nam smjesa postane kompaktna i glatka.

Pustit ćemo smjesu da odstoji tih osam sati koji smo na poslu. Premijesiti ćemo tijesto i oblikovati naše pince. Pustiti ćemo ih još koju minutu da se još malo dignu, te ćemo ih premazati sa žumanjkom i vanilijin šećerom. Staviti ćemo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 40 minuta.

Pinca je, osim za blagdansko obilježavanje, dobra i za sladak početak dana uz šalicu kave.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.