Stambeno pitanje mnoge muči. Gdje, za koliko i kada kupiti svoju imovinu pitanju su koji si postavljaju mladi, ali i ne samo oni. Danas su rijetke osobe koje si mogu dozvoliti kupnju nekakve nekretnine. Tu su državni poticaji koji pomažu mladima, no ipak je prisutan i veliki iznos koji pojedinac mora isplatiti dali jednokratno ili u ratama. Velik stres je to s kojima se čovjek mora suočiti i kad napokon isplati svoju nekretninu, zaboravi na vrlo bitnu stavku, osiguranje iste.

Popričali smo s Klaudiom Poropatom koji već godinama radi s raznim policama osiguranja i otkrili smo kako malen postotak ljudi razmišlja o svom zdravlju i krovu nad glavom naspram koliko se razmišlja o osiguranju pokretnine.

Dom je nekretnina u kojoj čovjek živi i ponekad širi svoju obiteljsku zajednicu. Kako zaštićujemo pokretnine koje ionako mijenjamo više puta u životu, trebali bi, kako nam govori Klaudio, razmisliti više o zaštiti svog doma pa tako i obitelji. Savjetnik iz Rovinja objasnio je kako iznosi naknade i nisu toliko veliki naspram koliki trošak bi bila nekretnina u slučaju nekakve neprilike, krađe ili eventualnog požara. Razne su opcije s kojima se može osigurati imovina zato je i najbolje u što kraćem roku kontaktirati svog savjetnika osiguranja.

“Uz obvezna osiguranja propisana zakonom, vrlo je važno zaštititi svoju imovinu od neželjenih posljedica šteta, a koja zakon ne propisuje. U omjeru cijene i vrijednosti imovine koju se osigurava, uistinu nitko tko je vlasnik stana ili kuće sa tog stanovišta nema ispriku o skupoći kao razlogu ne osiguravanja. Moto je da dom i zdravlje treba zaštititi, sve ostalo se da popraviti ili se može bez.” rekao nam je Klaudio Poropat, savjetnik Generali osiguranja.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.