JA SAM PIZZICATO I NEKA OSTANE NA TOME

Dopustite da se predstavim, ja sam Pizzicato i neka ostane na tome, to mi je ime, prezime, adresa i horoskopski znak.  Ne želim znati ništa o vama, a vi nikad nećete saznati ništa o meni, iako me vjerojatno vidite svaki dan, svugdje i više puta za redom, pričate sa mnom, mašete mi i pozdravljate me.

Tim više znam svaki vaš pogled, pokret, misao i najtajniju tajnu, a o tome ću tu i ovako govoriti.

Dosta mi je ženske strane priče, stalno se žale na nas muškarce. Došao je trenutak da saznate mušku stranu. I nemojte me tražiti, nemojte ništa pitati, ja ću naći nas, pitati vas, a da niste toga ni svjesni, prepoznate li se u nekoj priči, možda sam vas već pronašao.

 

ŽENE STVARAJU DRAME, A MUŠKARCI KOMEDIJE

Vjerojatno će i od ovog mog uvoda nastati drama jer  žene vole dramatizirati, ali baš oko svega, ništa što im baš nije po volji ne ostaje normalno. Treba neka drama za pljuvanje toga nečega što joj je zapelo za oko. Eto sad će i Pizzicato biti tko zna kakav crni lik jer joj je napisao da je napravila dramu jer je dečko ili muž otišao na pivo s frendovima, a petak je ili subota, a to je drama, uz more kučki koje će ga onako pijanog  vjerojatno obrlatiti i koje su u lovu na baš njezinog zauzetog muškarca, a frendovi su samo alibi za to “nešto”. Sigurno je i ono cvijeće što je donio prošli tjedan priprema za nešto, čak i ručak što je skuhao, obavljao je neke kućanske poslove: “Sve je proračunato samo da mi nešto smulja. “.

Klasična ženska drama, sve što je dobro ne ostaje tako, postaje drama zbog samo jednog detalja koji joj ne paše.

Nije drama samo zbog nas muškaraca, ona dramatizira i sama na sebe. Njoj je svaki večernji izlazak drama. Uz poslovično pun ormar robe, a ona nema što obući, pa drame hoće li se stići spremiti (a neće) da ni ne spominjem, dok će se u to vrijeme zajebantski komedijaš od muškarca lagano  izležavati na kauču uz TV, čekajući da se Godot konačno spremi.

Drama su i njezine frendice, cici mici, fina spika uživo i na telefonu, a drama oko svega što je glupača obukla pa sad mora i ona, što ima boljeg frajera, što joj mama sve radi po kući, a ona mora sve sama.

A tek drame oko društvenih mreža, je li lajkao “on”, ili zašto je lajkala ona “vještica”, pa drame ako “ona” objavi nekakav shit prije nje, ogledalce zvano Facebook, Instagram stvara joj takve drame, da se ni ne vidi kakve face radi kad gleda i čita objave i statuse, za Messenger i tipkanje po cijele dane i do koje doba u noći da niti ne govorimo, pa te drame nisu imali ni gospoda Glembajevi.

Drama je kad nema parkinga u gradu. Drama je kad se sama zatrpa poslom, pa se ne stigne ni voditi ljubavni život. Drama je i taj ljubavni život jer ako je rijedak onda je “on” sigurno našao drugu, a ako je prečest onda si “on” umišlja da je Hector, nije normalan.

Drama je sve što ti ne paše, na granici suza, svađe i tuge, čemu to princezo.

Drama nad dramama, najveća drama je ljubav, toliko je želi toliko je traži, a kad je nađe, onu pravu, istinsku, koja se dogodi jednom u životu, kad su leptirići u trbuhu mala beba, prema emocijama i onome što osjeća, kad je sve super, on je taj, ona je ta, tad počinje drama. Od svakog problema, koji je normalan u svakom životu, mora joj nastati drama, što god on radi a i on ima mana, stvara se drama. Neko prigovaranje, njegova krivica, jer svi su muški isti. Nisu isti, reagiraju onako kako žena hoće, oni su feedback, bumerang koji se vrati. Dramu stvara jaz, miče ljubav, nosi oblak, pitaj, pričaj, stvori komediju od situacije. Svaki pokušaj pozitive nosi komad sreće. Ne dušo, nije problem što je zauzet ili oženjen, problem si ti koja ne nudiš ništa što već nije vidio, pokaži komediju u teškim trenucima, pusti vrijeme, pusti materijalne stvari, snaći će se dvoje zaljubljenih, komedija u garsonjeri bolja je od drame u dvorcu. Komedija stvara djecu, drama uštogljen dosadni život s osobom koja nije za tebe. Komedija koju muškarac može stvoriti može ugasiti sve drame i one teške, zato biram ljubav, jer tu nema drame ni kad dođu teški trenuci, a doći će. Ne drami kokica, nego traži svoje, uzmi ono što želiš s osmjehom na licu, uz komediju ovog tvog frajera ne može vam ništa stati na put. Samo budi uporna, jedna komedija mijenja sve, probaj i vidjeti ćeš.

 

Ne može se očekivati neki pozitivni pomak u životu ako se sve svodi na dramu i problem. Tjeraš ljude od sebe. Neće te trpjeti niti jedan frajer. Morati ćeš naći nekog gljivara na apaurinima da mu je apsolutno svejedno što pričaš. Pravi frajer ne vidi li neki pozitivan stav u svemu, pa čak i dozu komedije, teško će se uklopiti u tvoj sustav panike i Hamleta za svaku sitnicu.

Postaješ dosadna i naporna, a to nije dobro za niti jedan odnos.

Hebala te drama. Što dramatiziraš? Stvaraš krivi cirkus od svega, zato i ne valja ni dečko ni muž ni ljubavnik, ništa ti ne valja i nikad ni neće. Dramiš zato jer nemaš povjerenja u samu sebe. Znaš da si nepouzdana i neorganizirana,  nisi poštena i gledaš sve kroz svoje naočale, nisu svi dramski nastrojeni.  Ako već radiš cirkus napravi ga kao muškarci. Neka bude show! Neka ode na pivo pa ga dočekaj obučena kao medicinska sestra u halterima i cijepi ga odmah na ulaznim vratima. Jer komedija u njegovoj glavi već vidi smiješnu kreaturu koja na kauču nadrkana mlati po čipsu ili kanti sladoleda te smišlja što će mu nabrojati kad se vrati s piva, njemu je to komedija, a i meni je.

Muška analiza zašto stvaramo komedije, stane u jednu rečenicu:

Oko čega da se brinem, život je komedija, okrenem li problem na komediju, riješiti ću ga lakše, a i ako ne, lakše ću podnijeti bilo kakav poraz.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)