Romantično malo mjesto u Istri poznato pod nazivom Bibali može se pohvaliti svojim posebnim vinom senzualnog okusa.

 

Proizvod je to kojeg je Damir Mihelić plasirao na tržište imenom koji je snažno urezan u povijest njegove obitelji.

Godine 2010. vraćen je nakon 40 godina sjaj starom podrumu. Tijekom same obnove, Damir je kroz priču ljudi iz sela otkrio priču o  pokojnom Ferdinandu kojeg su svojedobno zvali Ghira, te je kredom označio bačvu u podrumu upravo tim imenom. Godinu dana kasnije, stigla je prva podrumska berba s vrhunskim vinom koje je, dakle, nosilo ime Ghira i od onda je poznato svim ljubiteljima dobre crne čašice po svom specifičnom okusu.

 

Ghira je danas brand u tri varijante: crna Ghira u sebi nosi miris terana, merlota i cabernet sauvignona, bijela Ghira miriše samo po finoj malvaziji, a muškat Ghira je polusuha čarolija s aromatikom.

S ranom defolijacijom u vinogradu prije cvatnje, postiže se dodatno bogaćenje ovog vina s antioksidansima, posebnom strukturom koja omogućuje dugu trajnost istog. Za takvu vrstu zahvata potrebno je svježe istraživanje što tradicionalno obitelj Mihelić radi svakog svibnja. Cijeli postupak proizvodnje pa kasnije posluživanje označava glavnu čar vina Ghira, a to je ugodno uživanje u krugu prijatelja i dragih osoba.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)