U vrijeme naglog zahlađenja, Porečanka Nataša Cvijanović odlučila je aktivirati svoje sugrađane u zajedničkoj brizi za one kojima je u ovim mjesecima hladno, a nemaju si čime priuštiti radi manjka materijalnih sredstava kupovinu potrebnih jakana i kaputa.

Nataša poziva sve sugrađane, ali i druge građane Istarske županije, da se uključe u akciju te donesu jakne ili kapute koji su im višak u ormaru na porečki Trg Slobode u nedjelju. 13.1., od 15 do 17.30 sati. Ali isto tako, poziva i one koji nemaju, neka, bez straha i srama, dođu po svoje jakne kako bi nam svima bilo toplije ove zime.

NATAŠA CVIJANOVIĆ O AKCIIJI

– ako bih na tu temi mogla ispisati i cijelu stranicu koja bi manje ili više išla u ovom smjeru; „Toliko mi je žao tih ljudi, to je pretužno za gledati i slično.” Smatram da je jedini i ispravni odgovor na to pitanje je sljedeći; „NE ŽELIM, NE MOGU I NEĆU!” Prošlo je i previše takvih susreta, pogleda sažaljenja i nečinjenja dovoljnih poteza da tim ljudima u potrebi, bude bolje. Dosta je sažaljenja, kasnim(o) s ( re)akcijama! Ogroman postotak ljudi ima svega viška, prema tome, sve ovo, i moje i onih koji će dati nešto od tog viška, gotovo da i nije vrijedno spomena. To je naša općeljudska dužnost brinuti se o drugima. Osobno sam se nagledala, i bila dio mnogih akcija koje su bile organizirane u našem gradu. Ovdje bih posebno istaknula rad zaposlenika Crvenog križa kao i Caritasa u našem gradu. No, isto tako, i svjedok mnogih pojedinaca koji su veliki broj puta inicirali razne akcije. Osobno dirnuta reakcijama i akcijama svojih sugrađana, ovim putem se svima zahvaljujem za sve godine i akcije koje su iza nas, te koristim priliku da se zahvalim i za ovu nadolazeću jer sam sigurna da će i ovoga puta grad Poreč pokazati i dokazati koliko je u srcu velik!

SHARE