Jedna od najatraktivnijih točaka u turističkoj ponudi Istre su svakako vile kako nam potvrđuje naš nedavni gost Amadi Lorencin, voditelj agencije WE BOOKING j.d.o.o. poznata po uvijek aktivnoj online stranici WiiBuk. U nastavku otkrivamo vam trendove koji će vašu nekretninu načiniti atraktivnijom turistima. 

VILE NAJTRAŽENIJE NA TRŽIŠTU

– U našoj ponudi, akcent nam je na iznajmljivanje vila. One su trenutno najtraženije na tržištu i gosti kad traže kuću za odmor, apsolutno traže i bazen. Prije deset godina imati bazen bila je senzacija, a danas tko nema bazena je van svega. Kuća bez bazena iznajmljuje se po cijeni jednog apartmana. Popunjenost će biti puno slabija naspram kuće s bazenom. Do prije pet godina bile su jako tražene kamene kuće, a nakon toga je sve otišlo više k modernim kućama. Sada je tendencija mješavina modernih i kamenih kuća. Mijenja se trend oko eksterijera. Atraktivnija je kuća s ljepšim i većim eksterijerom od veće kuće s manjim eksterijerom. Tu je i cijena glavni faktor svega. Čovjek koji si traži neki objekt koji si je zacrtao u određenom budžetu, orijentira se samo k tome i to se vrlo brzu rezervira.

POSAO TOKOM CIJELE GODINE

– Naši klijenti su 90% Nijemci i Austrijanci, a ostatak su Švicarci, Francuzi i Englezi, dok Talijana je jako malo jer oni u kolovozu traže svoj Ferragosto, a onda je sve već popunjeno. Rezervacije počinju s Uskrsom, a svake godine se produžuje post sezona. Ove godine bilo je do kraja listopada, a bilo je čak iznajmljivanja i u studenom. Neke kuće iznajmljuju se na tjedan za Novu godinu. U biti cijele godine imamo posla. Za ovu godinu se već dosta toga rezerviralo već krajem siječnja. U 2017. godini imali smo problem da nismo više imali gdje stavljati goste. Ta problematika nam se ove godine već počela javljati. Za neke termine nemamo više kuća na raspolaganju tako da smo odlučili malo proširiti ponudu jer do sada imali smo malen rast što se tiče broja objekata i veliki rast što se tiče rezervacija.

KVALITETAN OBJEKT

– Kvalitetan objekt je objekt o kojemu vlasnik mari, zna da gost koji dolazi nije samo jedna brojka koju će strpati u jednu sobicu. To je objekt koji ima lijep okoliš i skladan interijer. Ako su dvije iste kuće i ako jedna od njih ima lijepo dizajnirani interijer koji je ugodan oku, a druga kuća ima interijer od nekih najjeftinijih elemenata iz trgovačkih centara, prvi će se prije rezervirati i imati će veću cijenu. Važno je imati nešto što je ugodnije oku i da je lijepo opremljeno, nego da je klima u sobi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *